rollator kopen

Een rollator kopen: zo kies je de beste voor jou

Er zijn zo ontzettend veel verschillende rollators. Sommigen zijn duur, anderen goedkoop. Sommigen zijn verstelbaar, anderen niet. Ook materialen kunnen sterk verschillen. De perfecte rollator kopen is daardoor een stuk lastiger geworden door de jaren heen. Nu er zoveel modellen zijn, krijgen mensen nog wel eens keuzestress. Gelukkig is er hulp! Met de volgende tips ga je alsnog de beste rollator voor jouw behoeften vinden.

Bepaal je budget

Bedenk vooraf wat je maximaal kunt missen en pas daar je zoektocht op aan. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet geconfronteerd wordt met extra luxe modellen die je eigenlijk helemaal niet kunt betalen. Je wil natuurlijk alleen rollators zien in jouw prijsklasse. Maar dan moet je wel weten wat die prijsklasse is! Bepaal vooraf je budget en zoek specifiek. 

rollator kopen

De drie belangrijkste eisen

Als je een rollator gaat uitkiezen zijn er drie factoren die je mee moet nemen in je besluit behalve je budget:

  • de verstelbaarheid
  • de opvouwbaarheid
  • het materiaal
rollator kopen

Een rollator mee op pad

Ben jij zo iemand die eigenlijk best veel erop uit gaat? En wil je dat het liefst doen met je rollator? Dan is het wel zo handig als de rollator opvouwbaar is. Dat wil zeggen dat je deze deels of helemaal op kunt vouwen zodat de rollator beter past in bijvoorbeeld een kofferbak of op een achterbank. Neem de rollator met gemak mee op vakantie op deze manier!

Verstellen van de rollator

Als je de rollator voor het eerst krijgt dan is het prettig als iemand je komt helpen deze op de juiste manier in te stellen. Dus het liefst op de juiste hoogte en meteen met de juiste handgrepen. Ook daarna is het fijn als je een rollator hebt die is te verstellen, mocht je houding veranderen.